23 September 2016

Alfalfa Complex

Image result for alfalfa shakleeJamu ni orang katakan sebagai persediaan tradisional untuk mendapatkan kesihatan. Ia berasal dari perkataan Indonesia dan bermaksud herba atau campuran dari bahan-bahan alami. Tujuannya? Ia bertujuan untuk mendapatkan khasiat dan kesihatan tubuh badan terutama wanita. Almaklumlah, wanita ni banyak peranannya pada keluarga. Nak berkhidmat pada suami, nak beranak, berpantang, bekerja. Bersalin itulah yang paling mencabar dugaannya kerana seluruh tenaga dari tubuh badan kita akan digunakan untuk melahirkan zuriat. Segala darah, urat akan menerima tekanan setelah menjalankan tanggungjawab masing-masing. Belum kira menyusukan anak, itu pun satu lagi fasa yang mencabar sebagai seorang ibu.

Antara jamu moden yang paling terkenal pada zaman ini adalah yang berasaskan Alfalfa seperti Alfalfa Complex dari Shaklee. Tak berbau, tak pahit, nak telan pun senang. Alfalfa ini bukanlah tumbuhan yang baru ditanam atau sebagainya. Ia dikenali sebagai "Raja Tumbuhan" kerana khasiatnya yang kaya dengan segala nutrien.


Ia adalah Medicago Sativa yang ditanam secara organik di California yang bebas daripada pestisid, hebisid dan bahan kimia lain seperti baja. Ia mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akar tumbuhan ini yang boleh mencapai 20 meter ke dalam tanah menjadikan ia kaya dengan nutrien. Panjang akar dia menyedut nutrien yang terdapat di dalam tanah.

Kebaikan Dan Manfaat Alfalfa Complex

 1. Kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat kalian – Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Alfalfa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.
Image result for alfalfa shaklee2. Mencuci hati, darah dan usus – Merupakan agen detoksifikasi. Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
3. Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (Athletes’s foot) dengan berkesan.
4. Baik untuk perubahan patology dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
5. Menyingkirkan lemak dan kolestrol – Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada Alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
6. Melawan tumor – Untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
7. Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
8. Mencegah dan memperbaiki Arthritis – Memperbaiki sakit akibat Arthritis.
9. Membantu memelihara dan penjagaan kesihatan dalaman wanita – Alfalfa membantu menyeimbangkan hormon dan memperbaiki sistem reproduktif wanita. Secara tak langsung ianya baik untuk kesihatan rahim dan kesuburan. Dalam masa sama boleh membantu mengurangkan masalah keputihan dan vagina berbau. Alfalfa juga boleh meningkatkan libido wanita kerana sifatnya yang estrogenic.
10. Menggalakkan penghasilan susu ibu – Sejak sekian lama Alfalfa diamalkan untuk menggalakkan penghasilan susu ibu ataupun sebagai milk booster. Ini kerana sifat Alfalfa sebagai tumbuhan yang galactogouge.
Set-Set Vitamin  Yang Mengandungi Alfalfa
Disebabkan Alfalfa ni kaya dengan pelbagai manfaat, jadi ada banyak set vitamin yang boleh dikombinasikan dengan Alfalfa contohnya:
  1. Set Sugar Control (Untuk penghidap kencing manis/ diabetes)
  2. Set Pelangsingan
  3. Set Healthy Circulatory (Untuk kesihatan kardiovaskular)
  4. Set Asthma/ Allergy/ Eczema
  5. Set Jerawat
  6. Set Kecantikan Kulit
  7. Set Penyusuan (Untuk milk booster)
  8. Set Bersalin (Untuk ibu berpantangdan lain-lain.
Sila hubungi Wawa @ 0179201295 untuk consultation bagi menangani masalah anda. 

Alfalfa Large

Kalau nak beli Alfalfa sendiri pun boleh. Click kat link di bawah ya. Pilih size yang anda minat, sekiranya nak beli banyak, PM Wawa... Insha Allah Wawa akan bagi harga yang terbaik untuk memastikan kesihatan yang baik sentiasa bersama anda.

Alfalfa Complex (Small) - 330 capsules
RM53.75 per bottle
CLICK HERE TO PURCHASE

Alfalfa Complex (Large) - 700 capsules
RM97.50 per bottle
CLICK HERE TO PURCHASE

No comments:

Post a Comment

Cadangan? Bantahan? Teguran? I'm ready for any comments, encouragements or critics. "Dan berbuat baiklah, sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik" - Al-Baqarah 1: 195